Maximale veiligheid van EKH.nl

EKH helpt u om Maximale veiligheid te krijgen als het gaat om hijs- en hefmiddelen. Op dit gebied helpen we bedrijven om te voldoen aan alle wettelijke verplichtingen. Dit biedt zekerheid, veiligheid en vertrouwen voor u als werkgever, maar ook voor instanties als een verzekeraar. Met een keurmerk van EKH.nl kunt u namelijk goed aantonen dat u alles hebt gedaan om te zorgen voor een veilige werkomgeving voor uw medewerkers.

Word lid via EKH.nl

Door u als lid aan te melden via EKH.nl, kunnen al uw zorgen uit handen genomen worden. Het keuren en inspecteren is te belangrijk om aan zomaar iemand uit te besteden. Kies daarom voor EKH.nl als vakkundig bedrijf. Wij nemen veiligheid erg serieus en zorgen voor een zo hoog mogelijk veiligheidsniveau binnen uw organisatie. EKH.nl doet dit door wettelijke normen en richtlijnen op een eenduidige wijze toe te passen. Dit zorgt voor de zekerheid die niet meer wordt geboden door de overheid. 

Inspectie en keuring van EKH.nl

De termen inspectie en keuring worden al snel door elkaar gebruikt. Het zijn echter twee verschillende processen. Bij een inspectie door keurmeesters van EKH.nl wordt er onderzoek gedaan of een hijs- en hefmiddel nog veilig te gebruiken is. Denk aan een zwenkkraan of portaalkraan. Bij een keuring wordt er onderzoek gedaan naar het voldoen aan de voorschriften van een hijs- en hefmiddel. De verschillende soorten hijs- en hefmiddelen hebben ook weer verschillende inspectie- en keuringsnormen. Inspectie en keuring is dus niet iets wat door iedereen gedaan kan worden. Dit is ook iets wat bijvoorbeeld een verzekeraar weet. Keurmeesters van EKH.nl zijn hierom aantoonbaar deskundig en zorgen zo voor het vertrouwen van verzekeraars.

Opleiding EKH-keurmeester

Om de juiste uitvoering van de EKH-werkvoorschriften te waarborgen, heeft EKH.nl een eigen opleiding. We hanteren twee typen opleidingen. De eerste is een opleiding tot Keurmeester Hijsgereedschappen, waarbij het gaat om onder de haak. De tweede is een opleiding tot Kraankeurmeester, waarbij het gaat om boven de haak. Keurmeesters die slagen voor de opleiding krijgen een persoonscertificaat van vakbekwaamheid, afgegeven door DNV-GL. Om de kwaliteit hoog te houden, dient de keurmeester deel te nemen aan terugkomdagen voor bijscholing en moet het diploma om de vijf jaar opnieuw behaald worden.

Contact

Heeft u nog vragen over hijsen en heffen? Neem eenvoudig contact met ons op door het contactformulier op onze website www.EKH.nl in te vullen. Ook zijn we telefonisch bereikbaar via (030) 605 33 44.