Wat doen als je boot gezonken is

Het kan voorkomen dat je boot gezonken is. Soms scheuren afdekzeilen af of waaien deze weg waardoor de boot vol met water komt te liggen. Na een verloop van tijd komt er zoveel water in de boot dat die vanzelf zinkt. Een gezonken boot is zeer vervelend, maar toch moet er iets mee gedaan worden. Als een boot te lang in het water blijft kan dit schadelijk zijn voor het milieu en kan jou dit milieuboetes opleveren. Daarnaast betaal je voor een ligplaats, terwijl je boot gezonken is. Je betaald dus voor niks in dit geval. Maar wat moet je doen als je boot is gezonken? In dit artikel wordt dit uitgelegd. 

Bel een specialistisch bedrijf

Tenzij je zelf een kraan kan huren en precies weet hoe je het water uit de boot moet lozen, is het verstandig om een specialistisch bedrijf in te schakelen. Zij zijn ervaren op het gebied van een boot uit het water halen en weten ook wat ze moeten doen met de boot. Allereerst zal het bedrijf met een kraan aankomen en proberen de boot uit het water te halen. Dit doen ze door de boot op zo’n manier uit het water te halen dat het water uit de boot verdwijnt. Het enige nadeel; als de boot vol water zit wordt die ontzettend zwaar. Soms lukt het zelfs met een kraan niet om de boot uit het water te halen.
In dat geval heeft een specialistisch bedrijf hierin vaak een speciale pomp die ze in kunnen zetten om het water uit de boot te pompen. Hierdoor wordt de boot lichter en kunnen ze weer proberen de boot uit het water te krijgen via de kraan. Vervolgens kan je zelf bepalen wat je doet; je kan de boot helemaal proberen op te knappen, of je kan de boot mee laten nemen naar een bootsloperij. Specialistische bedrijven als gezonkenbootafvoeren.nl hebben beide; een manier om je boot uit het water te halen en een eigen bootsloperij. Veel succes met je boot uit het water te krijgen!